Ana içeriğe atla

Internet Sitesi Olmayana Hapis



Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Göre Internet Sitesi Olmayan şirket Yöneticilerine Hapis Cezası Geliyor.
Kanunun 1524. Maddesinde öngörülen Internet Sitesini Kanunun Yürürlüğü Için Verilen Süre Ve Ayrıntılar şöyle:
Marka Ve Patent Uzmanı Avukat Murat Altındere, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda Sermaye şirketleri Için Elektronik Işlemlere Yönelik önemli Ve Yaptırım Getiren Düzenlemelere Yer Verildiğini Ifade Ederek, Internet Sitesini Kanunun Yürürlüğe Girmesinden Itibaren 3 Ay Içinde Oluşturmayan Anonim şirket Yönetim Kurulu üyeleri, Limited şirket Müdürleri Ve Yöneticilerinin 6 Aya Kadar Hapis Ve 100 Günden 300 Güne Kadar Adli Para Cezasıyla Cezalandırılacağını Belirtti.
Marka Ve Patent Uzmanı Avukat Murat Altındere, Türk Ticaret Kanununun "internet Sitesi" Kenar Başlıklı 1524. Maddenin Ilk Fıkrasında, "her Sermaye şirketinin, Bir Internet Sitesi Açmaya Mecbur Olduğu"nun Belirtildiğini Söyleyerek, "Buna Göre, Anonim, Limited Ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit şirketlerin Bir Internet Sitesi Açmaları Gerekmektedir.
Kanunun Bu Zorunluluğu Getiren 1524. Maddesi, Kanun'un Yürürlük Tarihinden Itibaren 1 Yıl Sonra Yürürlüğe Girecektir" Dedi.
YÖNETiCiLERiN 3 AYI VAR
Kanunun 1524. Maddesinde öngörülen Internet Sitesini Kanunun Yürürlüğe Girmesinden Itibaren 3 Ay Içinde Oluşturmayan Veya Internet Sitesi Mevcut Ise Aynı Süre Içinde Internet Sitesinin Bir Bölümünü Bilgi Toplumu Hizmetlerine Göre Düzenlemeyen Anonim şirket Yönetim Kurulu üyeleri, Limited şirket Müdürleri Ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit şirkette Yönetici Olan Komandite Ortakların 6 Aya Kadar Hapis Ve 100 Günden 300 Güne Kadar Adli Para Cezasıyla Ve Aynı Madde Uyarınca Internet Sitesine Konulması Gereken Içeriği Usulüne Uygun Bir şekilde Koymayan Bu Bentte Sayılan Faillerin 3 Aya Kadar Hapis Ve 100 Güne Kadar Adli Para Cezasıyla Cezalandırılacaklarını Belirten Altındere, "Yasaya Göre Sadece Web Sitesi Kurmak Yetmiyor Ayrıca Içeriği Yasanın Aradığı şartlara Uygun Hale Getirmek De Gerekiyor" Diye Konuştu.
Türkiye'de Alan Adı Verme Konusunda Yetkili ODTÜ Bünyesindeki Nic.tr Verilerine Göre, Ocak 2011 Sonu Itibariyle Toplam 164 Bin 238 "com.tr' Uzantılı Alan Ve Bin 74 "net.tr' Uzantılı Alan Adı Bulunduğunu Sözlerine Ekleyen Altındere, "Marka Ve Patent Tescili Konusunda ülkemizde Tek Yetkili Kuruluş Olan Türk Patent Enstitüsü Verilerine Göre, 2010 Yılı Itibariyle Ortalama 250 Bin şirketin Marka Tescili Ve Başvurusu Söz Konusu" Dedi.
1 MiLYON şiRKETiN WEB SiTESi BULUNMUYOR
TOBB Verilerine Göre Türkiye'de Oda Ve Borsalara, çeşitli Büyüklüklerde Ve Bütün Sektörlerden 1 Milyon 250 Binin üzerinde Firmanın Kayıtlı Olduğunu Söyleyen Altındere, Hali Hazırda Ise Sadece 250 Bin şirketin Web Sitesi Ve Buna Bağlı Marka Tescilinin Söz Konusu Olduğunu Belirtti.
Buna Göre 1 Milyon şirketin Web Sitesinin Ve Marka Tescilinin Bulunmadığını Ve Bu Kadar Sayıda şirketin Yeni Yasaya Göre Web Sitesi Kurması Ve Bunun Için De Markasını Türk Patent Enstitüsü Nezdinde Tescil Ettirmesi Gerektiğini Ifade Eden Altındere, "Marka Tescili Zorunluluğu Da, Web Sitesi Kuruluşunda şirketlerden Istenen Ilk Belgelerin Başında Marka Tescil Evrakı Olmasından Kaynaklanıyor.
şirket Yöneticileri Açısından Hapis Cezası Yaptırımı Dahi Getiren Bu Yeni Düzenlemeler Konusunda Işin Uzmanları Ile Kapsamlı Bir Inceleme Ve Uyarlama Sürecine Girmek Kaçınılmaz Olmuştur" Dedi.
Gorindir


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avrupa Birliği Ülkelerinde Avukatlık Mesleğiyle İlgili Düzenlemeler

             Avukatlık mesleği, pek çok yönden son yılların en tartışılan mesleklerinden biri. Tartışma derken, olumsuz olanları kastetmiyorum yalnızca. Avukatlık mesleği, hukuk fakülte sayısı ve kontenjanlarından, avukatlık stajına, avukatların ekonomik ve mesleki sorunları, hakim ve savcılar karşısında savunmanın konumu, avukatlık sınavı gibi pek çok alt başlık altında tartışılıyor, konuşuluyor. Bu anlamda başta avukatlar ve barolar olmak üzere hukuk camiası topyekün bir açık oturum halinde avukatlık mesleğini tartışıyor. Tüm bu beyin fırtınalarının sonucunda avukatlık mesleğine pozitif anlamda ne katkı sağlanıyor bilinmez ama genellikle referans olarak verilen Avrupa ülkelerinde mesleğin çok daha farklı yasal statülere tabi olduğu bir gerçek. Hukuk Sokağı’nda zaman zaman yazılarını yayınladığımız Av. Bülent KAÇAR’ın göndedrdiği metne bakılırsa, bu konuda yapılmış bir çalışma varmış. Adalet Bakanlığı Avrupa Genel Müdürlüğ ü  tarafından 2008 yılında “Bilgi Notu” olarak tetkik h

Avukat Kimlikleri Değişiyor

Avukat kimlik kartları, Türkiye Barolar Birliği’nin yürüttüğü AvukatKart Projesi kapsamında yenileniyor. Barokart adını alacak avukat kimlik kartları, bundan böyle Türkiye’nin her yerinde ve birçok özelliğe sahip olarak kullanılabilecek. İçerisine TL yüklenebilecek kartlar ile birçok noktada harcama yapılabileceği gibi aynı zamanda kartlar, avukatlık kimlik belgesi yerine de kullanılacak. Ayrıca Barokart’ın, yalnızca avukatlar için değil, avukat yakınları ile stajyer avukatlar, baro ve adliye personeli, hakim ve savcıların da kullanabileceği çeşitli versiyonları da olacak. MURAT ALTINDERE Yeni Barokart ile Gelecek Özellikler Adliyelerdeki baro odalarında yapılacak tüm fotokopi, cübbe, pul gibi harcamalar, kart kullanılarak yapılabilecek Kart ile, internet bağlantısı olan her yerden faks göndermek mümkün olacak Aynı zamanda avukatlık kimlik belgesi yerine geçecek Toplu taşıma, gıda ve ulaşım harcamaları da Barokart üzerinden yapılabilecek Sanal ofis uygulamaları Baro

Hukuk Felsefesi Tartışmalarına Girebilmek

MURAT ALTINDERE Avukat, hakim veya savcı gibi hukukun uygulama alanında iş gören, yani hukuka salt pratik amaçlarla, mesleki kaygılarla yaklaşan bir kişinin karşılaşacağı sorular çoğunlukla şunlardır: “Somut bir vakada kişinin gerçekleştirdiği eylem, Ceza Kanunu’nda yer alan suçlardan hangisine girer?”, “Kişi suç oluşturan bir eylemi gerçekleştirirken kasıtla mı, yoksa taksirle mi hareket etmiştir?”, “Kişinin suç oluşturan eylemi herhangi bir sebeple yarıda kalmışsa bu, eksik teşebbüs mü, yoksa tam teşebbüs mü sayılır?”, “TBMM’nin çıkardığı bir kanun Anayasa’ya uygun mudur?”, “İdarenin şu veya bu eylemi kusurlu mudur, kusurluysa bu eyleme karşı hangi dava yollarına ve nasıl başvurulur?”, “Evlenme için kanunda öngörülen yaşın altındakilerin evlenmeleri hangi koşullarda geçerlidir?”, “Bir kişinin, başkasına yönelik sarfettiği hakaret içerikli konuşmalar ne zaman hakaret suçu, ne zaman sövme suçun oluşturur?” “Peki hakaret suçuna karşı talep edilen maddi ve manevi tazminatın miktarı n