Ana içeriğe atla

Avukat Kimlikleri Değişiyor

Avukat kimlik kartları, Türkiye Barolar Birliği’nin yürüttüğü AvukatKart Projesi kapsamında yenileniyor. Barokart adını alacak avukat kimlik kartları, bundan böyle Türkiye’nin her yerinde ve birçok özelliğe sahip olarak kullanılabilecek. İçerisine TL yüklenebilecek kartlar ile birçok noktada harcama yapılabileceği gibi aynı zamanda kartlar, avukatlık kimlik belgesi yerine de kullanılacak. Ayrıca Barokart’ın, yalnızca avukatlar için değil, avukat yakınları ile stajyer avukatlar, baro ve adliye personeli, hakim ve savcıların da kullanabileceği çeşitli versiyonları da olacak.

Yeni Barokart ile Gelecek Özellikler
  • Adliyelerdeki baro odalarında yapılacak tüm fotokopi, cübbe, pul gibi harcamalar, kart kullanılarak yapılabilecek
  • Kart ile, internet bağlantısı olan her yerden faks göndermek mümkün olacak
  • Aynı zamanda avukatlık kimlik belgesi yerine geçecek
  • Toplu taşıma, gıda ve ulaşım harcamaları da Barokart üzerinden yapılabilecek
  • Sanal ofis uygulamaları

Barokart Ayrıcalıkları
Avukat Kimlik Kartı BaroKart© özellikleri ile birlikte, BaroKartın kullanıldığı Barolar ile sisteme dahil olacak tüm barolarda kapı geçiş, otopark, sosyal tesis ve Avukat Odalarındaki ödeme noktalarında nakit taşımaksızın ve para üstü beklemeksizin ödeme yapma olanağı sağlayacaktır. Bununla birlikte, anlaşmalı akaryakıt, yiyecek/içecek satış merkezleri ile iletişim sektörü dahil diğer bir çok sektörde Avukatlara özel ve ayrıcalıklı hizmet alımı, indirim ve ödeme olanaklarını beraberinde sunmaktadır. Yeni Avukat Kimlik Kartı sahibi Avukatlar kayıtlı oldukları baro dışında başka bir baroya gittiğinde, o baronun üyelerine sağladığı her türlü ayrıcalıktan da yararlanabileceklerdir.
Yeni Avukat Kimlik Kartı, sahip olduğu üstün güvenlik özellikeri ve teknolojik altyapısı ile ülkemizde kurulmuş en güvenli ve yetenekli kimlik kartıdır.
UYAP üzerinden gerekli entegrasyonlar sağlanarak , yeni Avukat Kimlik Kartının avukatlara sağlayacağı Sorgulama hizmetleri gibi bir çok yeni ve hızlı uygulama çok yakında yeni avukat kimlik belgesine sahip avukatlara sağlanacaktır.
Sağlık ve Sosyal hizmetler alanında yeni Avukat Kimlik Kartı kullanılarak Avukatların ihtiyaç duydukları anda ucuz, kolay, erişebilir ve kaliteli hizmeti alabilmeleri mümkün olacaktır.

Teknik Özellikleri
· Mifare Temassız Çip [ISO 14443]
· CC EAL5+ Sertifikalı Temaslı Çip [ISO 7816]
· High Coercivity Manyetik Şerit [ISO 7811-6]
· EMV,PBOC1.0/2.0,CPCS, SICS, IC Kart Standartları Desteği
· DES/3DES Algoritma Desteği

Görsel Güvenlik
· Hologram [Belirli açılarla bakıldığında görüntülenebilen ilizyonlar ve Kart Hamili resmi üzerinde Renkli Türkiye Barolar Birliği Logosu]
· UV Baskı ile Gizli Metin ve Kart Hamili Resmi [Sadece Morötesi ışık ile görünebilir]
· Micro Text [Mikroskop ve büyüteç gibi gereçlerin altında görünebilen “Türkiye Barolar Birliği” yazısı]
· Matematik Hesapları ile oluşturulmuş Guilloche Tasarım
· Pseudo Color
Avukatlara sağlanan özel uygulamalar
Avukatların ve çalışma arkadaşlarının birlikte platform bağımsız çalışabilecekleri ve internet bağlantısının mevcut olduğu her alandan erişebilecekleri Sanal Ofis uygulaması, BaroKart özellikli Avukat Kimlik Kartı ile birlikte ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Sanal Ofis ile birlikte ofisinizde olduğu gibi çalışma arkadaşlarınızla birlikte çalışabilecek, icra takiplerinizi , dava dosyalarınızı takip edebileceksiniz. Çalışanlarınıza ve kendinize görevler atayabilicek, görevlerin durumunu kontrol edebilecek ve görev sonuçlarını dosyalarınıza aşama olarak kaydettirebileceksiniz. Ayrıca kasa defteriniz ile hesabınızı tutabilecek ve kasa defterinize işlediğiniz her kaydın otomatik olarak dosyalarınıza işlenmesini sağlayabileceksiniz. UYAP Sistemi üzerinden gelen veriler ve kendi kayıtlarınız ile oluşan duruşma defterinizi dilerseniz cep telefonunuz ile senkronize edebileceksiniz.
BaroKart sistemi üzerinde kullanılan ve halihazırda 1000’in üstüne Avukatlık bürosunun kullandığı sistem artık Avukat Kimlik Kartı ile birlikte bütün avukatların ücretsiz kullanımında…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avrupa Birliği Ülkelerinde Avukatlık Mesleğiyle İlgili Düzenlemeler

             Avukatlık mesleği, pek çok yönden son yılların en tartışılan mesleklerinden biri. Tartışma derken, olumsuz olanları kastetmiyorum yalnızca. Avukatlık mesleği, hukuk fakülte sayısı ve kontenjanlarından, avukatlık stajına, avukatların ekonomik ve mesleki sorunları, hakim ve savcılar karşısında savunmanın konumu, avukatlık sınavı gibi pek çok alt başlık altında tartışılıyor, konuşuluyor. Bu anlamda başta avukatlar ve barolar olmak üzere hukuk camiası topyekün bir açık oturum halinde avukatlık mesleğini tartışıyor. Tüm bu beyin fırtınalarının sonucunda avukatlık mesleğine pozitif anlamda ne katkı sağlanıyor bilinmez ama genellikle referans olarak verilen Avrupa ülkelerinde mesleğin çok daha farklı yasal statülere tabi olduğu bir gerçek. Hukuk Sokağı’nda zaman zaman yazılarını yayınladığımız Av. Bülent KAÇAR’ın göndedrdiği metne bakılırsa, bu konuda yapılmış bir çalışma varmış. Adalet Bakanlığı Avrupa Genel Müdürlüğ ü  tarafından 2008 yılında “Bilgi Notu” olarak tetkik h

Hukuk Felsefesi Tartışmalarına Girebilmek

MURAT ALTINDERE Avukat, hakim veya savcı gibi hukukun uygulama alanında iş gören, yani hukuka salt pratik amaçlarla, mesleki kaygılarla yaklaşan bir kişinin karşılaşacağı sorular çoğunlukla şunlardır: “Somut bir vakada kişinin gerçekleştirdiği eylem, Ceza Kanunu’nda yer alan suçlardan hangisine girer?”, “Kişi suç oluşturan bir eylemi gerçekleştirirken kasıtla mı, yoksa taksirle mi hareket etmiştir?”, “Kişinin suç oluşturan eylemi herhangi bir sebeple yarıda kalmışsa bu, eksik teşebbüs mü, yoksa tam teşebbüs mü sayılır?”, “TBMM’nin çıkardığı bir kanun Anayasa’ya uygun mudur?”, “İdarenin şu veya bu eylemi kusurlu mudur, kusurluysa bu eyleme karşı hangi dava yollarına ve nasıl başvurulur?”, “Evlenme için kanunda öngörülen yaşın altındakilerin evlenmeleri hangi koşullarda geçerlidir?”, “Bir kişinin, başkasına yönelik sarfettiği hakaret içerikli konuşmalar ne zaman hakaret suçu, ne zaman sövme suçun oluşturur?” “Peki hakaret suçuna karşı talep edilen maddi ve manevi tazminatın miktarı n